{set FacebookPixelId = "1916916385227245" %}

Sokpoppen

Sokpoppen zijn poppen waarvan het lijf uit een soort lange sok bestaat. Door die sok (die bijna tot de elleboog komt) lijkt het alsof de pop aan de bespeler vast zit en samen uit één stuk bestaan, het lijf wordt gevuld door de arm en de hand van de bespeler. Wij vinden sokpoppen nogal ondergewaardeerd want een sokpop heeft veel mogelijkheden, door de lange sok is hij enorm beweeglijk, hij kan zowel binnen als buiten de poppenkast gebruikt worden en is eigenlijk een ideale pop voor een ieder die uit wil proberen of het werken met een pop iets voor hem/haar is.

Er zijn 'klassieke' sokpoppen, die bestaan uit een lijf en een kop en er zijn sokpoppen die al dan niet bespeelbare armen hebben die aan het lange lijf zijn vastgemaakt. In onze collectie hebben we beide soorten opgenomen.

De sokpoppen van het merk Living Puppets zijn, op een enkeling na, 'klassieke' sokpoppen, ze kijken allemaal ietswat scheel, zijn gemaakt met oog voor detail, uitgevoerd in hoogwaardige materialen, zijn niet natuurgetrouw en ontlokken al snel een glimlach. 

De handpoppen van Melissa and Doug zou je misschien niet direct onder de categorie sokpoppen scharen maar het zijn toch echt sokpoppen want het lijf bestaat uit een lange sok die gevuld wordt door de arm en de hand van de bespeler. De sok is alleen veel meer aangekleed dan de klassieke sokpop en deze poppen zijn bovendien uitgerust met 2 armen die aan de sok genaaid zijn. In de hand zijn ingangen gemaakt waar een armstok in gestopt kan worden en op die manier zijn ook de armen bespeelbaar.

Dit zijn de wasvoorschriften van de verschillende merken.

Lees meer
Filter uw producten*Incl. btw
Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »