Poppenkastpoppen

LET OP: OP DEZE PAGINA STAAN ALLE POPPENKASTPOPPEN BIJ ELKAAR EN WORDT ER NIET OP FORMAAT GESORTEERD. DE POPPENKASTPOPPEN VAN DE VERSCHILLENDE MERKEN ZIJN NIET ALTIJD GOED TE COMBINEREN. WILT U DEZELFDE MATEN KLIK DAN OP DE PLUS NAAST DE TYPEN POPPENKASTPOPPEN EN SELECTEER EEN MERK. 

Van alle categorieën handpoppen zijn poppenkastpoppen misschien wel de meest bekende en zeker de meest verkrijgbare soort. Ze zijn klein, beelden vaak herkenbare personages uit en zijn allemaal afstammelingen van Jan Klaassen de meest bekende poppenkastpop ooit, die op zijn beurt weer afstamt van Pulcinella, een personage uit de Commedia dell’arte. In de geschiedenis van het poppenspel is de poppenkastpop de pop die het meest voorkomt, rondreizende theaters voerden poppenkastspelen op die vooral voor volwassenen bedoeld waren, het was niet alleen een vorm van volksvermaak maar had ook vaak een politieke en/of satirische lading. Dat verklaart ook waarom veel poppenkastpoppen nog steeds een wat karakteristiek voorkomen hebben; je moest direct een beeld krijgen van een personage, hij moest je gelijk aan iemand doen denken en het moest ook gelijk duidelijk zijn in welke hoek je hem plaatsen moest. De figuren stonden in dienst van het verhaal wat gespeeld werd.

De poppenkastpop kan gebruikt worden als speelgoed voor een kind, als hulpmiddel* binnen de thuissituatie, het onderwijs, de (kinder)opvang, de hulpverlening, de zorgziekenhuizen of het kinderwerk, als mooie toevoeging binnen bijvoorbeeld een bibliotheek, als personage binnen een theaterstuk of het evenementenwerk maar ook prima de rol spelen in een eigen social media blog of YouTube kanaal. De poppenkastpop moet het vooral hebben van de herkenbaarheid van zijn personage en alle beelden en associaties die dat personage oproept, dat is zowel een voor- als een nadeel want het kan ook beperkend uitpakken.

*Een poppenkastpop kan als hulpmiddel fungeren maar is niet de meest ideale soort handpop daarvoor omdat een personage niet altijd genoeg ruimte laat voor een geheel eigen invulling. Of het wel of niet handig is hangt dus vooral af van welk personage u gebruikt, hoe neutraal is die te maken?

Een poppenkastpop bespelen is niet moeilijk, iedereen kan het en ook kinderen gaat het goed af. Het wordt pas moeilijk wanneer er meerdere poppen tegelijk bespeeld moeten gaan worden. bijv. in een poppenkastverhaal, dan moeten verhaallijnen onthouden worden en moet elke pop een eigen stem krijgen om duidelijk te maken wie er aan het woord is. Poppenkast spelen is iets wat zeker oefening nodig heeft.

Lees meer....

Naast de poppenkastpoppen van Sterntaler hebben we ook poppenkastpoppen van The Puppet Company en van Trudi. De poppenkastpoppen van The Puppet Company zijn gemaakt om jonge kinderen er zelf mee te laten spelen, ze zijn erg sprekend van kleur, knuffelzacht en zijn te wassen in de wasmachine, een kind kan er dus gerust op sabbelen want ze raken wel weer schoon. De handpoppen van Trudi zijn dierpoppen die niet specifiek voor de poppenkast gemaakt zijn maar kunnen door hun grootte en de manier van bespelen zeker binnen de poppenkast gebruikt worden.

Alle bekende poppenkastpersonages zijn opgenomen in deze categorie maar ook wat minder gangbare poppenkastpoppen als de circusdirecteur, wilde- en boerderijdieren zijn als poppenkastpop verkrijgbaar. Dat staat garant dus voor urenlang speelplezier en een heel divers spel.

De poppenkastpoppen moeten op de hand gewassen worden, zie ook de wasvoorschriften

Lees meer
Filter uw producten

Sterntaler Ballerina poppenkastpop 32 cm
Er kan nu ook gedanst worden in de poppenkast met deze leuke, 32 cm grote ballerina poppenkastpop van Sterntaler.
Sterntaler Beer Bobby poppenkastpop 32 cm
Bobby de beer is een leuke, 32 cm grote poppenkastpop van Sterntaler. Hij staat garant voor urenlang speel-en knuffelplezier.
Sterntaler Brandweerman poppenkastpop 30 cm
Met deze brandweerman poppenkastpop van Sterntaler heeft het poppenkastverhaal gelijk een held van formaat te pakken want een brandweerman doet natuurlijk wel wat meer dan alleen brandjes blussen, er zijn vele hulpacties voor hem te bedenken.
Sterntaler Clown poppenkastpop 30 cm
Deze leuke clown poppenkastpop van Sterntaler zorgt voor veel grappen in de poppenkast maar kan natuurlijk ook gewoon een heel fijn vriendje zijn voor jonge kinderen.
Sterntaler Dokter poppenkastpop 30 cm
Een dokter kan goed van pas komen in de poppenkast en waarom dan niet kiezen voor deze hele leuke, 30 cm grote dokter poppenkastpop van Sterntaler.
Sterntaler Duivel poppenkastpop 30 cm
Dit duiveltje is een poppenkastpop van Sterntaler maar alles behalve eng, eigenlijk is het best lastig om in deze duivel een slechterik te zien.
Sterntaler Eend kinderpoppenkastpop 24 cm
Deze gele eend is een leuke, 24 cm grote poppenkastpop van Sterntaler speciaal voor kinderen. Ze hoeft niet persé in de poppenkast te spelen en wil ook graag als slaapmaatje fungeren.
Sterntaler Eend poppenkastpop 32 cm
Edda de eend is een leuke, 32 cm grote poppenkastpop van Sterntaler. Ze hoeft niet persé in de poppenkast te spelen en wil ook graag als slaapmaatje fungeren.
Sterntaler Eenhoorn poppenkastpop 30 cm
Deze eenhoorn van Sterntaler kan als poppenkastpop gebruikt worden maar is ook uitermate geschikt als knuffel voor hele jonge kinderen.
Sterntaler Engel poppenkastpop 30 cm
Een engeltje hoeft natuurlijk niet alleen met kerst te verschijnen, deze 30 cm grote poppenkastpop van Sterntaler is daar ook veel te leuk voor.
Sterntaler Ezel poppenkastpop 36 cm
Deze leuke ezel van Sterntaler is tè schattig om alleen maar als poppenkastpop te gebruiken en is ook uitermate geschikt als knuffel voor jonge kinderen.
Sterntaler Gans poppenkastpop 30 cm
Deze leuke gans poppenkastpop van Sterntaler kan alle verhalen van moeder de gans vertellen in de poppenkast maar is ook gewoon een fijne knuffel voor jonge kinderen.
Sterntaler Grietje kinderpoppenkastpop 23 cm
Grietje is een kinderpoppenkastpop van Sterntaler. Het ligt voor de hand om haar te gebruiken binnen het sprookje van Hans en Grietje maar Grietje kan als meisjespop in veel meer poppenkastverhalen voorkomen.
Sterntaler Grietje poppenkastpop 34 cm
Grietje is een poppenkastpop van Sterntaler. Het ligt voor de hand om haar te gebruiken binnen het sprookje van Hans en Grietje maar Grietje kan als meisjespop in veel meer poppenkastverhalen voorkomen.
Trudi handpop eenhoorn met jong
Deze eenhoorn met jong van Trudi is een mooi en ook als poppenkastpop bespeelbare handpop, is 25 cm hoog, aaibaar, zacht, goed bespeelbaar en erg geschikt voor gebruik bij jonge kinderen. Daarnaast is het jong bruikbaar als vingerpopje, waardoor je het po
Trudi handpop gans met jong
Deze gans met jong van Trudi is een mooi en ook als poppenkastpop bespeelbare handpop, is 25 cm hoog, aaibaar, zacht, goed bespeelbaar en erg geschikt voor gebruik bij jonge kinderen. Daarnaast is het jong bruikbaar als vingerpopje, waardoor je het poppen
Trudi handpop Pinokkio
Wie kent hem niet uit de aloude sprookjes... Pinokkio! Nu, als 42 cm grote poppenkastpop verkrijgbaar van het merk Trudi.
Sterntaler Hans poppenkastpop 34 cm
Hans is een poppenkastpop van Sterntaler en kan prima als jongetjespop worden gebruikt in tal van poppenkastverhalen, dat hoeft zich niet te beperken tot Hans en Grietje.
Sterntaler Heks kinderpoppenkastpop 29 cm
Deze kleine heks kinderpoppenkastpop van Sterntaler mag natuurlijk niet ontbreken in de poppenkast, ze kan in zoveel verhalen een rol spelen dat ze eigenlijk behoort tot de 'basispoppen' in de poppenkast.
Sterntaler Heks, poppenkastpop 34 cm
Deze heks poppenkastpop van Sterntaler mag natuurlijk niet ontbreken in de poppenkast, ze kan in zoveel verhalen een rol spelen dat ze eigenlijk behoort tot de 'basispoppen' in de poppenkast.
Sterntaler Hond kinderpoppenkastpop 23 cm
Deze hond van Sterntaler kan als kinderpoppenkastpop gebruikt worden maar is ook uitermate geschikt als lekker zachte knuffel voor hele jonge kinderen.
Sterntaler Hond poppenkastpop 30 cm
Deze hond van Sterntaler kan als poppenkastpop gebruikt worden maar is ook uitermate geschikt als lekker zachte knuffel voor hele jonge kinderen.
Sterntaler Kabouter kinderpoppenkastpop 23 cm
Een kabouter hoort natuurlijk in de poppenkast thuis en met deze kinderpoppenkastpop van Sterntaler is dat ook gelijk een hele leuke kabouter die ook prima kan dienen als vriendje of popje voor jonge kinderen.
Sterntaler Kabouter poppenkastpop 30 cm
Een kabouter hoort natuurlijk in de poppenkast thuis en met deze poppenkastpop van Sterntaler is dat ook gelijk een hele leuke kabouter die ook prima kan dienen als vriendje of popje voor jonge kinderen.
*Incl. btw
Pagina 1 van 4
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »