{set FacebookPixelId = "1916916385227245" %}

Leer werken met een handpop vanuit je eigen huis

Kennis en vaardigheid worden gedeeld en toegankelijk gemaakt via de Academy

De afgelopen jaren is de toepassing van de handpop binnen verschillende sectoren in een stroomversnelling terecht gekomen. Dat is niet gek natuurlijk wanneer je bedenkt wat er allemaal mogelijk is met dit prachtige medium en de manier waarop kinderen op een handpop reageren. Vanaf 2004 ben ik vaak benaderd vanuit de praktijk om mee te denken rondom thema’s, onderwerpen en problematieken waarbij de handpop een rol zou kunnen spelen. Daardoor is er een manier van werken met de pop ontwikkeld die heel eigen is, die goed aansluit bij de praktijk en door kinderen omarmd wordt. Al jaren geef ik workshops om leerkrachten, hulpverleners, ouders, opvoeders en andere geïnteresseerden aan de slag te laten gaan met de pop als hulpmiddel en doe dat nog steeds met veel plezier.

In de loop van de jaren zijn er ook veel onderwerpen, leergebieden en problematieken langsgekomen die ontzettend interessant zijn maar te specifiek om er een rendabele workshop op te ontwikkelen of te diepgaand om ze in een basisworkshop te stoppen. Inmiddels ligt er een schat aan informatie, uitgewerkte ideëen en invalshoeken waar je misschien nooit bij stil hebt gestaan maar die allemaal gekoppeld kunnen worden aan de menspop. Het is zonde om die informatie op de plank te laten verstoffen want daar is het te waardevol voor, niet alleen voor jou maar ook voor alle kinderen die er baat bij gaan hebben.

En daarom heb ik, naast de workshops, nog een andere vorm van scholing bedacht; een online academy waarin verschillende cursussen gevolgd kunnen worden die betrekking hebben op basisvaardigheden, op het verder uitwerken van de hand(mens)pop en op vaardigheden en/of ingangen die pas aan bod komen wanneer het spelen met de pop heel natuurlijk af gaat.

Online, dus je hoeft er de deur niet voor uit

De naam online academy doet al vermoeden dat de lessen online te volgen zijn, je hoeft dus niet naar ons toe te komen, hoeft de deur niet uit en kunt, bij wijze van spreken, in je pyjama aan de cursus deelnemen. Je hebt een pc of tablet nodig én een menspop want alle cursussen richten zich op het werken met de menspop, vooral omdat ik dat als het meest breed inzetbaar type handpop ervaar, en deze binnen de pedagogische- en educatieve situatie het meest wordt gebruikt als hulpmiddel.

Elke cursus bestaat uit lessen met een of meer video’s en opdrachten. Daar krijg je toegang tot het kennisforum bij jouw cursus en kunt daarin alle vragen die je hebt stellen, je kunt ervaringen uitwisselen met anderen en oefenen met extra opdracht als je dat wilt. Ik ben ook aanwezig op het forum en spring bij met raad en daad waar ik kan.

Basiscursussen en plus-cursussen

Voor de echte beginner, de bespeler met weinig ervaring die alle basisvaardigheden nog onder de knie moet krijgen is er een basiscursus beschikbaar. Daarin ga je stap-voor-stap aan de slag met het tot leven roepen van je pop. De basiscursus kent een variant voor volwassenen en een variant voor kinderen. De basiscursus is voor iedereen te volgen en is niet gericht op het gebruik van de handpop binnen een specifiek gebied.

Voor een ieder die al een poosje met zijn/haar pop werkt, hem/haar al tot leven heeft geroepen en er méér uit wil halen m.b.t. de pedagogische- of educatieve situatie zijn er plus-cursussen ontwikkeld. In de plus-cursus ga je heel gericht aan de slag om van jouw menspop een pedagogisch hulpmiddel te maken waarmee je kinderen kunt gaan uitdagen tot bijvoorbeeld interactie, deelname, ontwikkeling, het verleggen van grenzen, het oefenen van nieuwe vaardigheden, etc. Er is een pluscursus voor de thuissituatie, de kinderopvang, het onderwijs en de hulpverlening.

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 1
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »