Toppers < 25 euro

  • Geplaatst op
  • Door Helen Meurs
  • 0
Toppers < 25 euro

In december val je van de ene keuze in de andere en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Om je een beetje te helpen zetten we in dit blog aan aantal handpopcadeautjes tot 25 euro voor je onder elkaar.

In dit blog wil ik een aantal handpoppen langs laten komen in de prijsklasse tot €25,-. In deze prijsklasse zitten heel veel leuke handpoppen en heel veel toppers, zo veel dat ik ze soms als groep zal noemen, gewoon omdat álle poppen in deze serie of groep erg goed en leuk zijn en ze allemaal een goeie prijs-kwaliteit-verhouding hebben. Ik zal per pop of serie beschrijven waarom ik het een goeie aankoop vind. De poppen in dit blog zijn overigens wel in willekeurige volgorde geplaatst, ze zouden allemaal op de eerste plaats kunnen staan.

10 handpop cadeautjes onder de 25 euro waar je goed mee voor de dag kunt komen

Woenie de olifant van Living Puppets voor €24,90

 

Woenie is een geweldig leuke sokpop die de helaas uit de Living Puppets collectie gaat verdwijnen. Hij heeft een goede uitstraling, is lekker zacht en een sprekende (ietwat schele) blik. Wat hem zo leuk maakt is toch wel zijn soepele, gekrulde slurf die wanneer hij praat op het ritme van zijn woorden mee beweegt. Dat kan heel rustig zijn maar als Woenie heel blij is of héél graag iets wil vertellen dan kan zijn slurf alle kanten op zwiepen. Die beweeglijke slurf maakt hem aandoenlijk en bijvoorbeeld ook geschikt om te gebruiken bij muziek- of bewegingslessen: Woenies slurf geeft het ritme wel aan of laat zien hoe zacht/hard je stampen moet. Woenie leent zich ook uitstekend voor activiteiten waarbij aanraking een rol speelt, Woenies zachte slurf en zijn aaibaarheid maken dat kinderen het niet eng vinden als Woenie ze aanraakt. Woenie is wat mij betreft echt een topper die niet in dit rijtje ontbreken mag. Hij is 38 cm lang, is goed en makkelijk te bespelen en kost nu €24,90, niet te lang wachten als je hem nog hebben wilt want als hij op is dan komt ie niet meer terug.

De spin van Beleduc voor €12,95

De spin van Beleduc is al jaren dé topper onder de handschoenpoppen en dat komt vooral door zijn pootjes. Dat wat een echte spin vaak eng maakt, maakt de spin van Beleduc juist leuk want dit is één van de weinige spinnen waarvan de pootjes ook echt bespeeld kunnen worden. Dat komt vooral door de manier waarop hij gemaakt is: het lijf doet eigenlijk niks en rust bovenop de handschoen en de vingers passen in 5 pootjes waardoor de spin ook echt lopen kan. En daar wordt verder niemand bang van want zelfs lopend blijft dit een vriendelijke spin. De spin wordt veel gebruikt in combinatie met liedjes, prentenboeken en natuurlijk binnen het thema herfst maar kan ook niet ontbreken wanneer je het over angst hebben wilt. De spin is 25 cm groot (veel groter dan een echte dus) en kost €12,95

Zeurpiet, de klagende zakdoek van Living Puppets voor €16,90

Zeurpiet is niet toevallig in dit rijtje opgenomen want ik ben het echt wel met je eens dat deze handpop niet de meest uitnodigende is maar als je daar doorheen kijkt en vooral zijn mogelijkheden ziet gaat er een hele wereld voor je open. Zeurpiet is de steen en been klagende zakdoek uit de Wiwaldi serie van  Living Puppets en dat zijn, op Wiwaldi na, allemaal erg uitgesproken personages. Persoonlijk hou ik wel van hele uitgesproken poppen omdat ze vaak dingen in jezelf losmaken waarvan je niet wist dat je ze had of die je, als jezelf, niet zo snel zou laten zien. Zeurpiet is er zo eentje, hij heeft een formaat wat makkelijk in een tas of jaszak past waardoor hij op de meest onwaarschijnlijke momenten tevoorschijn kan komen om te reageren op wat hij ziet, je kunt er je hele klagende zelf in kwijt en mag dat net zo groot en overdreven maken als je wilt. Zeurpiet is een geweldige aanwinst voor bijvoorbeeld feestjes of binnen het gezin want iedereen kan er wel iets mee en iedereen heeft wel een verhaal wat via zeurpiet naar buiten gesmeten kan worden.  Misschien moet je hem niet zien als handpop maar meer als hulpmiddel waarmee je heerlijk ongegeneerd zeuren kunt. Héél therapeutisch kan ik je vertellen. Zeurpiet is 25 x 25 cm groot (in het vierkant) en kost €16,90.

De poppenkastpoppen van Sterntaler voor €16,95 per stuk

Je hebt poppenkastpoppen in vele soorten maar die van Sterntaler zijn echt uniek. Ik wil ze hier als groep noemen omdat ze stuk voor stuk leuk zijn, stuk voor stuk goed gemaakt en stuk voor stuk goed bespeelbaar. Sterntaler is geen poppenfabrikant maar produceert vooral baby-en peuterartikelen en dat is terug te zien in de materialen, de aaibaarheid, de kleurkeuze en de uitstraling van hun handpoppen. De poppenkastpoppen zijn volledig genaaid, er zijn geen ge- of verlijmde onderdelen in te vinden en zijn superzacht. Dat maakt ze niet alleen geschikt als poppenkastpop binnen de poppenkast maar ook als speelvriendje of slaapmaatje voor hele jonge kinderen. De collectie van Sterntaler omvat 46 verschillende poppenkastpoppen, met daarin ‘klassieke’ personages als een heks, tovenaar, politieman en schurk die allemaal in een hedendaags jasje gehesen zijn en daarnaast een groot aantal dier poppenkastpoppen waarin je terug ziet wat Sterntalers hoofdactiviteit is; baby- en peuterartikelen maken. De poppenkastpoppen zijn enorm populair binnen scholen en kinderdagverblijven en zijn ook goed bruikbaar in de thuissituatie. Ze zijn ongeveer 30 cm groot en kosten €16,95 per stuk.

De lang handschoen dierpoppen van The Puppet Company €17,95 per stuk

The Puppet Company heeft dit jaar terrein gewonnen in onze webshop en dat is niet voor niks want zij hebben flink aan de weg getimmerd om hun aanbod uit te breiden en hebben daarbij ook nog eens gelet op een goede uitstraling, een goede bespeelbaarheid en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De materialen die The Puppet Company gebruikt zijn niet te vergelijken met de materialen van Living Puppets en Folkmanis maar de laatste twee zitten ook in een hogere prijsklasse. The Puppet Company richt zich vooral op handpoppen met een verkoopprijs tot maximaal 50 euro en is in die prijsklasse wat mij betreft ook het beste en meest veelzijdige merk. De serie lange handschoenpoppen is een goed voorbeeld van de kwaliteit die The Puppet Company levert, het is een serie die nog steeds groeit, waarvan we nu 14 exemplaren aan onze webshop hebben toegevoegd die stuk voor stuk herkenbaar en mooi uitgevoerd zijn. Het zijn volledig gestikte handpoppen met een binnenvoering, ze voelen fijn aan en zijn over het algemeen goed bespeelbaar (een enkeling is wat krap maar dat wordt vermeld in de beschrijving van de pop, wel even lezen dus…).  Ze zijn gemiddeld 40 cm groot en kosten €17,95 per stuk.

The Sockettes, knotsgekke sokpoppen van The Puppet Company voor €19,95 per stuk

Ik ga nog even verder met The Puppet Company want ook The Sockettes, een serie van 12 verschillende en allemaal zeer kleurrijke sokpoppen is de moeite van het overwegen waard. The Sockettes zijn heerlijk gek en opvallend, ze hebben allemaal een eigenheid en zijn allemaal gemaakt van gebreide stof waardoor ze flexibel zijn en zich goed om je arm vormen. Jonge kinderen vinden The Sockettes geweldig omdat ze zoveel kleur hebben en tot de verbeelding spreken. Maar ook voor een YouTube filmpje of voor een black- of greenwall doet een Sockette het goed wat ze erg geliefd maakt voor film-, video-, animatie-  en evenementendoeleinden. Een Sockette heeft een stugge klapbek die bestaat uit een plastic plaatje waardoor de kop geen of nauwelijks vervormd kan worden, wanneer je op zoek bent naar een sokpop met een soepele bek is dit dus niet jouw pop. Elke Sockette heeft een, niet bespeelbare, tong waar een piepje in verwerkt zit. In het evenementenwerk, het theater en de thuissituatie hoeft dat niet storend te zijn maar bij gebruik in een groep of klas is het vaak wel storend en kan het de groep ook erg druk maken. Gelukkig is het piepje makkelijk uit te schakelen door het luchtzakje even door te prikken met een speld, het beschadigd de pop verder niet en maakt hem alleen bruikbaarder voor jouw doel. The Sockettes zijn ongeveer 40 cm hoog en kosten €19,95 per stuk.

De vrolijke vogels van The Puppet Company voor €22,95 per stuk

Nóg meer Puppet Company. De vogels zijn de eerste poppen van The Puppet Company geweest die me opvielen en die maakten dat ik het merk ben gaan volgen. Ook de vogels zijn zeer kleurrijk, zijn allemaal uitgevoerd in langharig pluche (en dan is langharig echt wel harig), hebben allemaal ruime speelingangen en goed bespeelbare snavels die allemaal voorzien zijn van een luchtzakje waardoor ze geluid maken. Ook hier zijn die piepjes makkelijk uit te schakelen wanneer je er last van hebt. De vogels zijn erg gewild en worden op scholen ingezet als bijvoorbeeld ‘taalpop’ of ‘napraatpop’ of ‘brutale vlerk’ omdat ze zich voor al deze rollen lenen. Maar ook binnen het theater en voor video doen ze het erg goed vanwege hun opvallende kleuren, hun grootte en makkelijke bespeelbaarheid. Ze zijn groter dan ze op het eerste gezicht lijken, gemiddeld zijn ze 45 cm groot, qua hoogte zijn ze dus te vergelijken met een menspop van 45 cm. De vrolijke vogels van The Puppet Company zijn een goede keuze wanneer je een pop zoekt waarmee je gesprekken uit kunt dagen en daar niet al te veel geld voor uit wilt geven. De gewone maat vrolijke vogel kost €22,95 per stuk, er zijn ook een aantal XXL vogels maar die zitten hoger in prijs.

Mama met jong, handpop met vingerpopje van Trudi €22,95 per stuk

Trudi is een Italiaans merk dat zich richt op het produceren van handpoppen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen en waar eindeloos mee gespeeld kan worden. De materialen van Trudi zijn allemaal aaibaar, lekker zacht en uitnodigend, dat doen ze alvast heel goed. De Trudi collectie is niet heel groot maar in die collectie zijn een tiental mama-met-kind-poppen te vinden die ook echt in dit rijtje thuishoren want ze zijn niet alleen prachtig uitgevoerd, heel zacht en goed bespeelbaar, ik vind het ook leuk dat het om een mama met een kleintje gaat omdat ik daar mogelijkheden voor zie in de thuissituatie: je kunt er sámen met je kind mee spelen en samen spelen is altijd goed, niet alleen voor de verbinding maar ook voor de taal-, de spel-, en de sociaal-emotionele ontwikkeling. De mama-met-jong-sets zijn stuk voor stuk uitnodigend vormgegeven, zijn gemiddeld 25 cm groot en kosten €22,95 per stuk.

De armstok poppen van Melissa and Doug voor €21,95 per stuk

Melissa & Doug is een speelgoedmerk, hun totale aanbod is heel groot en divers en in dat aanbod zijn ook een aantal heel bijzondere handpoppen opgenomen. Ze zijn bijzonder door hun manier van bespelen (via een bijgeleverde armstok) maar ook door hun karakteristieke vormgeving. Bij de personages van Melissa and Doug hoef je niet te raden wie je voor je hebt, dat is gelijk duidelijk en dat heeft voordelen. De armstok poppen heeft allemaal een heel soepel lijf, eigenlijk is het een aangeklede sokpop met armpjes en doordat ze zo soepel zijn, zijn ze ook goed en makkelijk te bespelen. De bespeling van de armen lijkt lastiger dan het in de praktijk is; in elke (goed gevormde) hand zit een ingang met klittenband waar de armstok in vast gezet kan worden en vervolgens kan de pop zijn hele arm bewegen. Het vraagt een klein beetje oefening voor de spiegel en dan kun je het. We zijn dat er steeds meer juffen en meesters met dit type pop aan de slag gaat maar ook dat dit type pop erg geliefd is voor filmpjes en theater vanwege de manier van bespelen maar ook door de uitgesproken karakters. Ik ben er zelf erg enthousiast over en vind dat ze in dit rijtje thuishoren. Ze zijn gemiddeld 38 cm groot en kosten €21,95 per stuk.

 

Troetelkussen van Living Puppets vanaf €23,95 per stuk

Tot slot van dit rijtje de troetelkussens van Living Puppets. Zijn dat handpoppen? Ja, dat zijn handpoppen in de vorm van een heerlijk zacht kussen. Een troetelkussen kun je gewoon bij je thuis op de bank neerleggen, daar zijn ze mooi genoeg voor. Het leuke van het kussen is dat er een ingang in gemaakt is waarmee de hoek omgebogen kan worden tot een pratende bek, de ogen aan de bovenkant maken het ‘gezicht’ af en maken een handpop van het kussen. Het is leuk voor thuis op de bank maar dat is niet de enige plek waar troetelkussens het goed doen; ook in de wachtkamer van een dokter, therapeut of behandelaar blijkt een troetelkussen een welkome aanvulling te zijn op de materialen die er al liggen; kinderen kunnen ze pakken, er troost/steun in vinden of ze gebruiken als ‘tussenpersoon’ wanneer ze het allemaal toch een beetje eng vinden. Een troetelkussen is echt een vondst en moet, net als bij zeurpiet (zie hierboven), eigenlijk breder en buiten zijn eigenlijk vorm beschouwd worden om er de meerwaarde van te zien. Troetelkussens zijn 40 x 40 cm groot, verkrijgbaar in verschillende sprankelende kleuren en printjes waarvan de effen kleuren allemaal €23,95 kosten.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »