Nieuwkomers januari 2019

Nieuwkomers januari 2019

De feestdagen zijn achter de rug en dus is er weer tijd en ruimte voor nieuwkomers die de collectie komen uitbreiden en versterken. Je ziet hier een overzicht van alle nieuwkomers die tot nu toe zijn binnen gekomen.

Tot nu toe.... want er gaat nog meer volgen. We weten dat Folkmanis deze en volgende maand nog komt met een aantal nieuwe exemplaren. Living Puppets komt over een paar maanden met hun nieuwe collectie en van Sterntaler en The Puppet Company zit er mogelijk ook nog wel het één en ander in het vat. We wachten het af en gaan het zien.

-

Ik begin dit overzicht met Philine, een 65 cm grote menspop van Living Puppets. Philine behoort nog tot de 2017 najaarscollectie van Living Puppets maar liet wat langer op zich wachten. Haar vrolijke verschijning maakt het wachten wel de moeite waard want wat is ze leuk! Helemaal uitkleedbaar ook en eindelijk weer een pop met teenslippers. Philine is nu de enige nieuwkomer van Living Puppets.

-

Folkmanis heeft 2 nieuwkomers (maar er volgt dus nog meer) en dat zijn de wombat en de kleine vleermuis. Die laatste is niet alleen prachtig maar vervangt ook een andere Folkmanis uitvoering van de vleermuis. De kleine vleermuis is goed gemaakt, realistisch en qua grootte prettig om mee te werken. De wombat is een flinke handpop (maar het blijkt ook een flink beest te zijn), heeft een heel goed gevuld lijf en een uitstraling die hem vooral aaibaar maakt. Wat de wombat nóg leuker maakt is de mogelijkheid om zijn neus kleine bewegingen te laten maken waardoor hij de indruk wekt te kunnen ruiken en snuffelen.

-

The Puppet Company heeft een aantal eenhoorns laten maken en die zijn natuurlijk heel welkom want eekhoorns zijn leuk. De populaire longsleeve serie is uitgebreid met een witte- en roze eenhoorn, er is een eenhoorn vingerpopje bijgekomen en ook in de car pet serie zit een roze- en een blauwe eenhoorn. De car pets is een serie die nu aan de webshop is toegevoegd en bevat dieren handpoppen die allemaal 20-25 cm groot zijn en gemaakt zijn om vanuit het idee kinderen bezig te houden tijdens een (lange) autorit en dat blijft een goed idee natuurlijk.

-

Maar waarom zou je ze in de auto laten liggen als je er ook op andere plekken fijn mee spelen kunt? Hoewel ze gemaakt zijn voor jonge kinderen (vanaf 1 jaar) zijn ze groot genoeg voor een niet al te grote volwassen hand. Op een volwassen hand komen ze tot aan je pols (de longsleeves zijn langer en komen vaak tot aan de elleboog). De car pet serie is een leuke serie met aantrekkelijk geprijsde poppen waarmee je ieder kind wel aan het spelen krijgt.

Naast de eenhoorns en de car pets zijn er ook 3 vingerpopjes van The Puppet Company aan de webshop toegevoegd: de egel, de groene kolibri en de ijsvogel.

-

En dan zijn er nog nieuwkomers van Trudi. Ettore de beer is erbij gekomen, de husky, de ijsbeer,  de schetige Virgilio, de panda, en de toekan zijn erbij gekomen in de maat die we al kenden van Trudi. De t-rex en de gorilla zijn een slag groter en geen 25 maar 35 cm (en die 10 cm scheelt toch echt behoorlijk). Ook 35 cm zijn de lappenpoppen van Trudi. Er zijn er nu 2: de roze en de prinses. Beiden zijn te bespelen als handpop. Een geweldig leuk cadeau voor een peuter of kleuter!

-

Bekijk, als je de nieuwkomers langs gaat, ook de categorie op=op even want daarin staan alle poppen die we niet meer bij kunnen bestellen en de webshop dus gaan verlaten. Misschien zit er nog eentje tussen die al heel lang op je verlanglijstje staat.

-

Hiermee kom ik aan het eind van dit blog en wil ik je bedanken voor je de tijd die je genomen hebt om hier te geraken. Tot een volgende keer!

-

Helen Meurs

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »