Handpoppen passend bij carnaval

Handpoppen passend bij carnaval

Volgende week is het carnaval en waarschijnlijk heb je al wel een outfit maar je kunt die outfit natuurlijk opleuken met een sprekende handpop. In dit blog doe ik je een aantal suggesties.

Carnaval is kleurrijk en bont en mag ook best schreeuwend, uitgesproken of brutaal zijn en bij die begrippen denk ik al snel aan The Puppet Company.

1. Een Sockette

Wat denk je bijvoorbeeld van een Sockette als aanvulling op je outfit? Een Sockette is een  gebreide sokpop met vrolijke kleurtjes en een uitgesproken vormgeving, daar kun je dus ongegeneerd gek mee doen en je grenzen mogelijk ook een beetje mee verleggen (heel handig als je wat verlegen bent). De Sockette-familie telt 16 leden en die zien er allemaal anders uit. Er zit er dus altijd wel eentje tussen die je aanspreekt of die bij je past. Het is een flinke sokpop, gemiddeld 40 cm lang en die neemt je volledige onderarm in beslag. Ze hebben grote, ruime koppen die makkelijk spelen en waar een klein piepje in verwerkt zit. Ze kosten €19,95 per stuk*

2. Een vrolijke vogel

Met de vrolijke vogels heeft The Puppet Company zichzelf ooit op de kaart gezet als poppenproducent want de vogels zijn al jaren een absolute hit. Ze zijn kleurrijk, harig, piepend (door het piepzakje in de snavel), lekker groot en spelen goed. Ook hier is de familie weer groot genoeg om er eentje tussen te vinden die bij je past. Je kunt daarbij voor heel uitgesproken gaan (de paradijsvogel, de dwergpapegaai, de pruimenkopparkiet of de roze kaketoe) maar ook kiezen voor een vogel in één kleur. Het is aan jou. De vogels zijn zo'n 45 cm hoog en dus ook weer flink qua formaat. Een vrolijke vogel neemt je hele onderarm in beslag en in sommige gevallen wappert er dan ook nog een lange staart onder. De prijs zit tussen de €17,95 - €22,95 per stuk*

3. De baby monsters

Zoek je iets kleiners, iets minder harigs maar nog steeds wel een uitgesproken en schreeuwende pop? Dan is een baby monstertje misschien wel iets. Deze familie telt 8 kleurrijke leden met allen een eigen karakter. Ze zijn 30 cm hoog en vooral heel rond met een grote klapmuil die makkelijk open en dicht gaat. Op een koude dag is het ook een hele prettige pop om mee rond te lopen want je krijgt er zeker geen koude handen in. De wiebelende beentjes en armpjes maken ze vooral aandoenlijk en grappig en ook deze serie heeft weer een piepje waarmee je de aandacht kunt trekken of op jezelf kunt richten. Ze kosten €16,50 per stuk* 

*De poppen hierboven zijn allen van The Puppet Company en dat is een Engels bedrijf. We verwachten dat die binnenkort in prijs zullen gaan stijgen als gevolg van de Brexit. 

4. Monsters to go

De monster-to-go serie van Living Puppets past ook perfect bij carnaval. Ze zijn gemiddeld 35 cm groot (incl. benen) en stuk voor stuk heerlijk gek. Het is een handpop die je makkelijk meeneemt in een handtas of jaszak waardoor je ineens de blits kunt maken en totaal onverwacht met de pop uit de hoek kunt komen. Ze hebben een dusdanig goede uitstraling dat ze snel een glimlach oproepen, zelfs wanneer je rottigheid uithaalt. Ze kosten €25,95 per stuk.

5. Bird mail

De laatste serie die ik even willen tippen voor mogelijkheden tijdens het carnaval zijn de bird mail poppen. De serie heet zo omdat er aan het pootje van elke vogel een lusje gemaakt is waar je een klein briefje in kunt stoppen (wel even oprollen, dat briefje) en daarmee naar een ander kunt vliegen. Je zou het dus een vorm van luchtpost kunnen noemen en ook daar kun je tijdens de carnaval je voordeel uit halen lijkt me. Wie wil jij graag iets vertellen wat je uit jezelf niet gelijk durft? Ik heb de oplossing in de vorm van 1 van de 4 birdmail vogels. Welke past het best bij je? Ze zijn zo'n 30 cm hoog (m.u.v. de ooievaar, die is langer) en kosten €23,90 per stuk.

Tot zover mijn lijstje met handpoppen die een aanvulling kunnen zijn op je outfit, je personage of je wensen tijdens het komende carnavalsfeest. Ik wens je een heel fijn feest toe, geniet ervan en maak plezier!

Tot een volgend blog.

Helen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »