Sinterklaas & Stress

  • Geplaatst op
  • Door Elke Geerts / Helen Meurs
  • 0
Sinterklaas & Stress

Voor velen is Sinterklaas bijna een synoniem voor stress geworden. In dit blog geef ik een paar tips waarmee u Sinterklaasstress kunt reduceren.

Zaterdag is het zo ver; de intocht van Sinterklaas. Met zijn komst start voor velen een periode vol gezelligheid maar helaas ook de nodige stress.

-

In dit blog wil ik u een paar tips aan de hand doen want het is zo zonde als het Sinterklaasfeest verpest wordt door stress die, in de meeste gevallen, voorkomen had kunnen worden.

-

  1. Bestel op tijd: het lijkt een open deur maar wij maken elk jaar weer mee dat pakketjes niet op tijd aan komen omdat er op het laatste moment besteld wordt. Sinterklaas valt dit jaar op donderdag en dan zou u kunnen denken dat op dinsdag of woensdag bestellen nog best kan. Onze ervaring is dat de pakketdiensten net voor Sinterklaas (maar ook net voor Kerst) overvolle afleverroutes hebben en een vertraging van 1 á 2 werkdagen geen uitzondering is. Hou hier rekening mee om teleurstellingen te voorkomen. Een paar dagen speling bij de bezorging kan een enorm verschil maken tussen een heleboel stress of het vertrouwen dat het goed gaat komen. Wanneer u zeker wilt weten dat uw pakketje op tijd arriveert, is het verstandig om uiterlijk 2 december in de ochtend uw bestelling te hebben geplaatst.
  2. Vul alle gegevens correct in: nog zo'n open deur maar ook foutief ingevulde NAW-gegevens bij een bestelling zijn een oorzaak van stress tijdens de Sinterklaasperiode. Een foutje in een postcode is zo gemaakt maar zorgt er wel voor dat een pakket in een hele andere straat (-of een heel andere plaats) terecht komt en vertraagd raakt. Ook over de nummeraanduiding ontstaan nog wel eens misverstanden want hoe moeten we huisnummer 17 - 17A bijvoorbeeld lezen? Gaat het om nummer 17A of bestaat nummer 17 uit meerder appartementen waarvan nummer 17A er eentje is? Bedenk dat wij de situatie in uw straat niet kennen en ons baseren op de gegevens die u aanlevert. Controleer ze daarom even voordat u de bestelling verstuurd.
  3. Gewenste artikel is niet op tijd leverbaar: Wij leveren uit eigen voorraad en vullen onze voorraden tijdens deze periode vaak aan maar kunnen nooit voorkomen dat een artikel uitverkocht raakt. We proberen dit wel zo duidelijk mogelijk aan te geven, bij elk artikel staat de voorraad aangegeven en artikelen die niet direct uitgeleverd kunnen worden, worden niet getoond en komen pas weer tevoorschijn wanneer er nieuwe voorraad is binnen gekomen. Voorkom stress en teleurstellingen en bestel op tijd (zie ook tip 1).
  4. Controleer uw bestelling bij aankomst: We doen ons uiterste best om bestellingen in 1 keer goed af te handelen maar het komt voor dat er toch iets mis gaat. Het inpakken van uw bestelling is bij ons nog steeds mensenwerk en dus worden er ook fouten gemaakt. Het goede nieuws is dat wij onze fouten altijd rechtzetten maar dat lukt zelden nog dezelfde dag. Kijk dus altijd even of uw bestelling klopt en wacht daar niet mee tot uw Sinterklaasavond want dan lukt het niet meer om een fout recht te zetten en dan ontstaat er stress (zie ook tip 1).
  5. Wordt niet boos op de klantenservice-medewerker: We streven er naar foutloos en snel te leveren. Soms gaat er iets fout en tijdens de Sinterklaasperiode levert dat vaak meer stress op dan in een andere periode. Zoals gezegd zetten wij fouten altijd recht en proberen we een probleem snel op te lossen. Vertrouw er op dat we doen wat we beloven en wordt niet boos op onze klantenservice. Ga niet schelden, chanteren, dreigen of schreeuwen want dat pakt nooit in uw voordeel uit. Wij, en een ieder met wie we samenwerken om uw pakket zo snel mogelijk bij u te krijgen, werken echt harder wanneer we met respect behandeld worden. Bedenk dat iedereen zijn of haar best doet en niet opzettelijk fouten maakt. Bent u iemand die, aantoonbaar, nooit fouten maakt, onder druk en in een hoog tempo kunt werken, dan mag u bij ons solliciteren want dan zijn we op zoek naar u.

-

Tot zover onze tips voor een stressvrije aanloop richting het leukste kinderfeest van het jaar. Via onze Facebookpagina zullen er in deze periode verschillende verlotingen en acties langskomen. 

-

Rest me nog u vooral een heel fijn Sinterklaasfeest toe te wensen, geniet ervan!

-

Elke Geerts

Handpoppen.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »